Vardagens politiska samtal

(Av Ing-Marie Elfström)

Idag på den Socialdemokratiska kongressen talar vi om det politiska samtalet. Vi behöver föra samtal om hur vi vill ha det i samhället. På arbetsplatser, i skolor, i media, hemma hos varandra vid köksbordet, i omklädningsrummet på gymmet.

Vilka värderingar ska Sverige styras av? Hur vill vi att miljön ska förbättras, jämställdheten utvecklas, feminism drivas bland unga män och kvinnor? Idag har många unga klimatångest, hur kan Socialdemokrater bemöta den oro som unga känner?

Själv tror jag att folkrörelsen kommer tillbaka. Fler studiecirklar, både på nätet och i personliga möten behövs och efterfrågas. Om politik, feminism, Sveriges politiska historia, nutidens problematik när barnen ska hämtas på förskolan, deltidsarbete , karriär och förälder , dubbelarbete, arbetsgivarens förväntan på att vara tillgänglig dygnets alla timmar.

Listan kan göras lång på samtalsämnen. Hur kommer människor i samhället till tals? Såväl unga som äldre! Socialdemokraterna behöver fortsatt driva och intensifiera arbetet med ideologiska samtal för att behålla Sveriges värdegrund om allas lika värde.

Ing-Marie Elfström (s) är vald delegat från Vallentuna på Socialdemokraternas partikongress 2019.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑