”Vad fan får jag för pengarna?”

(Av Jerri Bergström)

Skillnaderna mellan ideologierna socialdemokrati och marknadsliberalism kan inte bli mycket tydligare än nu. Vad som är vårt gemensamma ansvar och vad som är varje individs ansvar är det som skiljer oss i frågan om kommunen ska stödja 4H eller inte.

Jag som socialdemokrat drivs av en övertygelse att alla barn ska få samma möjligheter till en utvecklande och glädjefylld barndom. Det ska inte vara föräldrarnas förutsättningar som avgör vilka barn som får och inte får.

Att det finns de som inte har socialdemokratiska värderingar respekterar jag, eftersom vi socialdemokrater ser varje människa som unik med rätt att välja sina egna värderingar och åsikter. Men det betyder inte att jag accepterar ett samhälle som bygger på orättvisa och egoism.

Jerri Bergström är Socialdemokrat och flerfaldig olympier. Texten finns också att finna på hans egna blogg: http://sossejerka.blogspot.com/

Vill man stötta 4H, besök https://www.4h.se/vallentuna/radda-vallentuna-4h/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑